מחפש פרילנסרים ב- סמנכ"ל טכנולוגיות - CTO?

מאמרים בתחום סמנכ"ל טכנולוגיות - CTO

״פוסט״ אקזיט

פוסט קצר על הדרך שלי לאקזיט. המקום ממנו התחלתי, התהליך, האתגרים הרבים והדרך להצלחה.

טרנספורמציה דיגיטלית בארגון מסורתי

מאת: Teraworks
ארגון מסורתי הפועל כ-20 שנה באותן שיטות הפך תוך חצי שנה לארגון מבוסס ענן הפועל גלובאלית וכולל שרידות, המשכיות עסקית ואבטחת מידע.

המדריך ליזם - פיתוח עסקי, אסטרטגיה וגיוס הון - תומר נוסבאום - TIE Ventures

הדרך להגשמה עוברת דרך מקורות מימון

המדריך ליזם - פיתוח עסקי, אסטרטגיה וגיוס הון - תומר נוסבאום - TIE Ventures

תהליכי פיתוח עסקי, ליווי חברות ומינוף פעילות ורווחיות

הדרך להגשמה עוברת דרך מקורות מימון - המדריך ליזם

המדריך ליזם - תומר נוסבאום - Tomer Nusbaum TIE Ventures

תשתיות תקשורת בעידן המודרני

תשתיות תקשורת, חשיבות

שגרות ניהוליות

מאת: Danbert
שגרות ניהוליות הן פגישות המתקיימות בראשות מנהלים בכירים בתדירות קבועה, במטרת לשפר את השירות.

מדידה - עניין של פרספקטיבה

מאת: Danbert
מיכון תהליכי ITIL מייצר כמות גדולה של מידע, שאותו ניתן לנתח בדרכים שונות ומגוונות. מצב זה מעלה מספר שאלות: מהם המדדים אותם כדאי למדוד? האם יש להגדיר סט מדדים אחיד לכל המנהלים בארגון? האם אפשרי שכל מנהל יראה תמונה שונה?

מדדי המפתח

מאת: Danbert
ככלל, במסגרת תהליך שהחפור המתמיד של השירות, מומלץ לקבוע מדדים לכל תהליך ותהליך אותו מעוניינים לשפר. להלן הסבר על כמה ממדדי המפתח הנפוצים ביותר.

אוטומציה

מאת: Danbert
ישנם תהליכים רבים בעולם מערכות המידע המבוצעים באופן אוטומטי, ואחת השאלות בהם עוסקים גופים טכנולוגיים, הוא האופן שבו תהליכים אלו מתועדים, נמדדים ונגישים ללקוח.

ניהול תקלות - ציר ישיר או ציר מנוהל?

מאת: Danbert
בארגונים בהם קיימים עשרות צוותים טכניים, לעתים מחליטים להקים גוף ניהול תקלות (Incident Manager). גוף זה אינו מנהל את כל התקלות, אלא רק את התקלות המערכתיות, שמתאפיינות ברמת מורכבות גבוהה יותר ובדחיפות גבוהה יותר, משום שהן משפיעות על קבוצה גדולה של משתמשים.

ביזור או ריכוז?

מאת: Danbert
ארגונים רבים מחזיקים מערך תמיכה תמיך המפוזר באתרים רבים, והדילמה של ביזור מול ריכוז עולה וצפה בהם שוב ושוב. יודגש כי לשאלה זו אין תשובה גורפת שמתאימה לכל הארגונים, אלא ההחלטה צריכה להתקבל תוך התחשבות בשיקולים שונים, שאת חלקם החלטתי לפרט כאן.

למה זה חונה אצלי?

מאת: Danbert
בארגונים המקיימים שגרות ניהוליות שבהן נמדד משך השהייה הממוצע של תקלה בצוות, גוברת הנטייה של הצוות לסיים במהירות טיפול בכל תקלה או במידת הצורך להעביר אותה לצוות אחר. העברות אלו מובילות לעתים לדילמות וחיכוכים בשל הרצון המשותף של כל הצוותים למזער את משך השהייה של התקלה בתחומם. נציג כאן מספר דילמות נפוצות ודרכי פיתרון אפשריות.

אחידות או "תפירת חליפה"

מאת: Danbert
אחד האתגרים המרכזיים בהטמעת מערכת לניהול התפעול הוא השילוב בין הצורך לאחידות וגנריות ובין הצורך לרצות את המשתמשים, והדבר רלוונטי בייחוד כשמדובר במערכת לאכיפת תהליך. מצד אחד, צוות הפיתוח רוצה לפתח סט אחד של מסכים שאותו קל יותר לתחזק; מצד שני המאפיין רוצה להכתיב תהליך עבודה אחיד; ומצד שלישי כל לקוח מעוניין בחליפה שתפורה לפי מידותיו ומתאימה להתליך כפי שהוא מבצע אותו. כמו במקרים רבים, הפיתרון בדילמ...

קביעת רמת סיכון בשינויים

מאת: Danbert
קביעת רמת הסיכון בשינויים מסייעת לקבוע האם דרוש אישור של מועצת השינויים (CAB) וכן מסייעת למדוד את אחוז השינויים שהצליחו, בכל רמת סיכון.

קביעת עדיפות טיפול בתקלות

מאת: Danbert
השיטה המומלצת על ידי מתודת ITIL לקביעת עדיפות טיפול בתקלות היא על פי נוסחה המשלבת שני גורמים: רמת השפעה ודחיפות. רמת ההשפעה מתארת את כמות המשתמשים המושפעת, והדחיפות משקפת את מהירות הטיפול הנדרש.

תיעוד רטרואקטיבי

מאת: Danbert
אחת הדילמות המטרידות ביותר בתהליך ניהול התקלות עוסקת בתיעוד רטרואקטיבי. כלל, השאיפה היא לתעד את התרחשות התקלות בזמן אמת, ועל סמך הנתונים הנרשמים בזמן אמת. דבר זה מאפשר גם אמינות גבוהה יותר של הנתונים, כי תיעוד אוחר של התקלות עלול לא מדוייק, הן בשל שכחה והן בשל האפשרות לטיוב מגמתי של הנתונים. השאלה המתעוררת היא: האם לאפשר תיעוד רטרואקטיבי, לאילו צוותים ובאילו מקרים?

טיפים לחיסכון בזמן

מאת: Danbert
ידע הוא כוח, וכאשר מדובר במתן מענה מקצועי ומהיר, ידע הוא זמן, וזמן כידוע, שווה הרבה כסף. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לחסוך זמן יקר.

רמות התמיכה

מאת: Danbert
אחד העקרונות הבסיסיים ביותר בתפיסת ITIL הוא חלוקת כוח האדם הטכנולוגי בארגון לרמות תמיכה, לפי מידת המומחיות הטכנולוגית שלו.

דילמת הקטגוריזציה

מאת: Danbert
אחת מנקודות התורפה של מערכת ניהול התפעול הוא שלב סיווג הפנייה. קביעת הקטגוריה בכל פנייה היא מושא למתח מתמיד בין הרצון להכניס אפשרויות רבות ומפורטות ככל שניתן מחד, והרצון להקל על הלקוח ולצמצם את רשימת הקטגוריות מאידך.
תוצאות 1 - 20
« לעמוד הקודם 1 2 לעמוד הבא »